Rutina in afaceri

Pentru ca suntem oameni, avem tendinta de a capata anumite obiceiuri, ne prindem foarte usor de o rutina si cand vine vorba sa realizam o actiune, cu siguranta o vom face asa cum am facut-o mereu, vom aplica aceeasi ordine pe care o aplicam mereu, facand din asta un obicei de care ne dam sau nu seama.

Din cand in cand, ca si manager este important sa ne asumam anumite riscuri si sa cautam in permanenta noi metode care ne aduc succesul. Pentru asta este important sa evitam rutina si sa aducem ceva nou in actiunile noastre. De aceea este bine sa identifici constant care sunt obiceiurile care te tin departe de atingerea obiectivelor. De asemenea, intreaba-te care sunt obiceiurile care le ai deja si care te-au adus in stadiul de acum. Poate ca nu ar fi un timp pierdut sa ceri si feedback, care de foarte multe ori te poate ajuta sa intelegi cum ar reactiona altii, care nu depind de obiceiurile tale.

Pe langa toate cele prezentate mai sus, mai trebuie spus ca la un moment dat este bine sa renunti la obiceiurile vechi care te-au ajutat sa obtii succesul de acum, pentru ca s-ar putea sa nu te mai ghideze corect catre succesul viitor catre care tinzi. Ca si in viata, pentru a ajunge la destinatie este nevoie sa schimbi mai multe trenuri.

Este posibil ca punctualitatea sedintelor care pana acum nu incepeau la timp s-ar putea sa te traga inapoi din calea succesului, sau acele momente in care nu asteptai sa se termine un comentariu, intrerupand-ul nu se mai potrivesc cu noua viziune de succes. Este bine sa iti pui astfel de intrebari pentru ca numai asa iti vei da seama care este rutina in jurul careia te invarti. Intreaba-te daca atunci cand ceri ceva de la angajatii tai, o faci destul de clar si nu consideri ca o explicatie simpla i-ar putea face sa inteleaga.

Daca nu iti dai tu seama care sunt intrebarile pe care trebuie sa ti  le pui astfel incat sa poti schimba ceva, asa cum am spus mai sus, cere feedback. Nu trebuie sa te ingrijorezi ca a cere feedback inseamna ca ceva nu merge bine, ba dimpotriva, s-ar  putea sa dea impresia ca esti  deschis la nou, sau si mai bine, in functie de persoanele pe care le intrebi, s-ar putea sa le dea o nota incurajanta si  cel mai probabil vor lucra sa-si imbunatateasca creativitatea.

Asadar, un simplu feedback cerut, te ajuta si pe tine sa iesi din rutina zilnica,  ii ajuta si pe ceilaltisa iasa din rutina lor, iar in final afacerea ta va avea de castigat.

Sunt mult mai multe lucruri care intra intr-o rutina si de care nu iti dai seama neaparat. In aceasta categorie ar putea intra si ora sedintelor care, doar ca exemplu, ar putea fi puse la prima ora dimineata. Gandeste-te ca sunt persoane care dau randament mai tarziu, si chiar si o ora diferenta ar putea avea un impact pozitiv iar rezultatele s-ar putea sa devina din cantitative, in calitative.

Daca pana acum, a lucra cantitativ a avut succes, asta nu inseamna ca va avea succes si in viitor. Chiar si tu, daca pana acum obisnuiai sa lasi anumite activitati pentru ore cu care te-ai obisnuit, ar fi  o idee sa incerci sa le muti, poate inainte de pranz, sau poate dupa, nu stii cum un stomac plin iti aduce un plus de rabdare sau te ajuta mai bine sa iti asumi un risc.

Obiceiurile incadreaza si alegerea unui partener de afaceri. Nu incerca sa cauti ca pana acum o persoana care este disponibila sa ajute financiar afacerea ta, incearca sa schimbi vechile idei care iti pot aduce rezultate cu care esti multumit, si cauta idei noi care ti-ar putea largi oportunitatile si care ar avea rezultate mult mai remarcabile. De ce sa incerci ca firma ta sa faca toata treaba si financiar sa fii sustinut de un partener, cand ati putea construi idei noi care v-ar ajuta financiar de acum inainte? Vechiul obicei te va face sa iti tii mintea ocupata, si poate atitudinea ta perfectionista nu va permite altora sa actioneze pentru tine, sau poate doar sa vina cu idei noi, iar daca tu nu mai ai timp sa te gandesti la alternative, atunci nici nu ai cum sa obtii succesul dorit.

Mai sus am dat o mica serie de idei care sper sa te faca sa-ti construiesti cu succes profilul rutinei cu care te-ai invatat, care sper sa aibe ca rezultat schimbarea si obtinerea unei creativitati care sa tina cel putin ritmul pietei, daca nu chiar sa te faca un lider de succes.

sursa foto: www.freedigitalphotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>